Firma Catering Boluś funkcjonuje na krotoszyńskim rynku od roku. Przez ten krótki okres już zaskarbiła sobie sympatię licznego grona klientów, a to za sprawą smacznego jedzenia w przystępnej cenie. Wkrótce Catering Boluś poszerzy zakres oferowanych usług.
Catering Boluś na co dzień zajmuje się wydawaniem obiadów – szybkich i domowych, w dobrej, czyli niskiej cenie. Zamówienia można składać telefonicznie (506 122 842). Istnieje także możliwość kontaktu mailowego (e-mail: catering@catering-bolus.pl). - Dowozimy posiłki do osób prywatnych, ale również do wielu okolicznych firm – przyznaje Dominik Bielawny, właściciel firmy. Ponadto Boluś świadczy usługi cateringowe na różnego rodzaju uroczystościach okolicznościowych, takich jak osiemnastki, wesela, chrzciny, komunie itp.
- Regularnie korzystam z obiadów oferowanych przez firmę Boluś. Zamówienie dociera szybko, a domowe i niedrogie jedzenie jest bardzo smaczne – mówi jeden z klientów, Mariusz Milewski.
Tak więc smaczne jedzenie i przystępne ceny to główne atuty firmy Catering Boluś. Nic zatem dziwnego, że zadowolonych klientów z każdym dniem przybywa, w rezultacie czego Boluś to coraz bardziej rozpoznawalna marka na naszym rynku.
Właściciel firmy nie spoczywa na laurach i zamierza poszerzyć ofertę poprzez otwarcie lokalu, który będzie zaadaptowany na restaurację. Będzie się on mieścił pod adresem Rynek 15/5 (były lokal Maxi-Kebab). Wejście do pasażu, w którym znajdować się będzie owa restauracja, jest niemal dokładnie naprzeciwko drzwi głównych ratusza.
- W ofercie nowej restauracji znajdą się dania z karty – polska, tradycyjna, dobra kuchnia, ze świeżych, sezonowych produktów – wyjaśnia Bielawny. Dlaczego kuchnia polska? – Przede wszystkim dlatego, że jest po prostu smaczna – oznajmia szef Catering Boluś. – Co by nie mówić, to nam-Polakom najbardziej smakują tradycyjne, polskie dania – dodaje, podkreślając przy tym, że wcale nie muszą to być potrawy tłuste, ciężkostrawne. – To mit – stwierdza krótko.
W nowej restauracji będzie można posilić się przez cały dzień. Lokal bowiem ma być czynny od godziny 9.00 do 22.00, a może nawet dłużej. W menu znajdzie się też miejsce dla dobrej kawy oraz czegoś słodkiego, jak również dla chłodnych napojów. Poza tym będą serwowane wszelkie alkohole. W okresie letnim będzie można posiedzieć w ogródku restauracyjnym, na świeżym powietrzu.
Skąd pomysł na uruchomienie restauracji? – Tak naprawdę w centrum miasta nie ma tego typu miejsc. Ponadto stawiam na rozwój biznesu oraz na satysfakcję osób korzystających z naszych usług.Sukcesywny napływ klientów utwierdza mnie w przekonaniu, że społeczność lokalna jest zadowolona z poziomu oferowanych przez nas usług i że jest na nie zapotrzebowanie – mówi nasz rozmówca.
Warto dodać, że zarówno właściciel firmy Catering Boluś, jak i personel dbają o własny rozwój. – Rzeczywiście, to dla nas nader ważny aspekt – oświadcza Bielawny – Dlatego bierzemy udział w licznych kursach i szkoleniach w renomowanych restauracjach– i w kraju, i za granicą. Tym samym niejako dajemy klientowi gwarancję, że posiłek będzie przygotowany na najwyższym poziomie. Nasza oferta jest bardzo różnorodna i sądzę, że trafi w oczekiwania każdego podniebienia – stwierdza.
(ANKA)